Dünya değiştikçe çalışma ve iletişim yöntemlerimizde değişiyor. Günümüz dünyasının çocukları dünyayı, kitle iletişi araçlarının da etkisiyle bilişim alanındaki gelişmeler ve değişen değerlerle birlikte tanıyor. Bu hızlı gelişme çocuğa yeni bir yaşam anlayışı sunuyor.
Medya, içinde bulunduğumuz küresel toplumsal süreçte, diğer kurumlara göre öğrencileri çok daha hızlı etkileyen bir kurum hâlinde geldi. Bunabağlı olarak da pedagojinin (eğitim bilimlerinin) 'medya pedgojisi' adı verilen bir dalı gelişti.
Eğitim yöneticilerinin bu süreci iyi okuması okulun çevre ilişkilerinden okul-medya ilişkisini anlaması, iki kurumun birbirlerine katkısını iyi değerlendirmesi gerekiyor.
Bu kitapta da tüm yönleriyle okul medya ilişkilerine yer verildi. Çocuğun medyayı doğru algılamasına, ondan doğru yararlanmasına ve doğru etkilenmesine yönelik irdelemeler yapıldı.
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Hesapçıoğlu ve eğitimci, yazar, basın danışmanı Nermin Yılmaz'ın okul medya ilişkisini Türkiye'de ilk olarak derinlemesine incelediği ve ortak kaleme aldıkları bu kitap, medya pedagojisine bir giriş niteliğinde olup eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, medya yöneticileri, medya eğitim muhabirleri ve yazarları, medya okur yazarları, özel ve devlet okullarındaki halkla ilişkiler uzmanları, basın danışmanları ve bu alanda akademik çalışma yapanlara kaynak olup ışık tutacaktır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sitemizde gezinmeye devam ederek Kişisel Veriler Politikamızı kabul etmiş olursunuz. Çerezler mevzuata uygun olarak kullanılmaktadır.